Soraya Sáenz de Santamaría, la vicepresidenta i ministra d’Administracions Territorials, tindrà un despatx propi a la Delegació del govern espanyol a Catalunya, al costat del del flamant nou delegat, Enric Millo, cosa que dóna una idea de l’envergadura política que l'Executiu de Mariano Rajoy vol donar a la que ja es coneix com a Operació Diàleg.

Segons ha sabut El Nacional de fonts populars, Santamaría, que aquest dilluns ha assistit a la presa de possessió del nou delegat, pensa multiplicar a partir d’ara la seva presència al Principat –“vindrà sovint”, asseguren les fonts– per fer front al difícil desplegament de la carpeta catalana que li ha encarregat el president Rajoy.

Contactes discrets

El pied-à-terre oficial a la mateixa seu de la Delegació permetrà a la vicepresidenta coordinar millor la seva activitat política a Catalunya i, especialment, desplegar amb discreció els contactes que té previstos amb membres de la societat catalana -i, eventualment, del Govern i els partits- per vendre la nova estratègia de la Moncloa davant el procés independentista.

El pla va engegar en l'acte de dijous passat al Foment del Treball al qual van assistir el Rei i el president Carles Puigdemont -que va denunciar el maltracte de l'Estat a Catalunya en el seu discurs- a més de la pròpia Santamaría.

Dins d’aquest esquema de treball, Millo serà el “canal de comunicació constant entre la societat catalana i el Govern d’Espanya”, segons paraules de la mateixa Santamaría. És a dir, que s’encarregarà del desenvolupament del dia a dia de l’Operació Diàleg. “Millo serà els ulls, les orelles, la mà dreta i, sobretot, la mà esquerra”, ha dit la vicepresidenta sobre el paper del delegat davant la plana major del PP de Catalunya i la resta d'assistents a l'acte.