El director de TV3, Vicent Sanchis, ha deixat en evidència la líder de Cs al Parlament, Inés Arrimadas, en una entrevista a la televisió de Catalunya, després que la dirigent de Ciutadans ha acusat l'emissora literalment de mentir. Sanchis li ha demanat respectar la veritat i que Cs deixi d'acosar-los en aquest sentit. "Per què diuen que només entrevistem en castellà etarres?", li ha preguntat Sanchis molest.

El director de TV3 no ha dubtat a posar en l'entrevista diversos talls del programa Preguntes Freqüents on apareixen entrevistes en castellà, però ha matisat que quan es tracta d'una taula rodona posen traducció simultània. Arrimadas ha passat llavors a una defensa en to de debat polític i ha seguit mantenint que a l'alcalde de Medellín el van entrevistar en català. Sanchis ho ha deixat per impossible.

"M'agradaria que parlés amb els seus diputats i que mirés quantes vegades han presentat anècdotes a la comissió de control de mitjans audiovisuals del Parlament que no són veritat", ha lamentat Sanchis. També li ha mostrat un tuit del president de Cs, Albert Rivera, on carregava contra el president Quim Torra acusant-lo d'una pintada a un establiment, quan en realitat era una fotografia tallada i a la pintada real hi apareixien elogis al PP.

Aquest és el tuit que ha mostrat Sanchis amb la fotografia tallada, i després amb la fotografia real. Tot plegat s'ha pogut veure per TV3, davant la incomoditat d'Arrimadas.

bb6c917b 3d06 4985 97c8 b6c7a7fd7490

Al final, Arrimadas ha hagut de reconèixer que l'entrevista s'havia convertit efectivament en un debat. L'atac frontal a TV3 ho ha fet inevitable.

Arrimadas ha manifestat també durant l'entrevista que no pensa anar a visitar els presos polítics a la presó, ni tampoc els exiliats. "No acceptaré que es posi en dubte la qualitat humanitària d'algú en funció de si va o no a veure els presos. Vaig parlar amb alguns -dues persones- abans que fessin el que van fer. Jo els puc mirar als ulls. No aniré a la presó. No accepto lliçons de més humanitat en funció d'això. Això és el que està fent el nacionalisme [català]", ha assenyalat.

També ha criticat que es parli d'exili de polítics a TV3, cosa que Sanchis no ha acceptat. "Vol que mirem què diu el diccionari, si vol el de la Real Academia Española?", li ha dit el periodista.

Arrimadas ha anunciat que repetiran actes com el que va protagonitzar Albert Rivera a Altsasua en defensa de la Guàrdia Civil. "Anar a Altsasua no és frontisme. Hi tenim el dret i ho farem", ha afegit, mentre assegurava que la població navarresa no és un feu de Bildu. Arrimadas ha carregat també contra els CDR i ha assegurat que "la violència que fan s'ha de condemnar". "Els CDR han intentat rebentar manifestacions autoritzades i legals. Això és generar conflicte", ha insistit.

La dirigent de Cs ha admès que també en actes convocats pel aquest partit s'han produit expressions violentes, però ha afegit que les han condemnat. "Hi ha gent violenta a tot arreu, nosaltres vam ser els primers que van condemnar l'agressió a Catalunya Ràdio quan es va produir. Tota la violència s'ha de condemnar", ha indicat.

Arrimadas s'ha queixat per la presència de llaços grocs en algunes escales del recinte de TV3, i Sanchis li ha preguntat per si trobava lògic que dirigents del partit es posessin a treure llaços com va succeir el passat estiu. "És prenen la justícia per la seva mà?", ha preguntat sense embuts el periodista. "És millor sempre garantir la neutralitat", ha respost Arrimadas.

Sanchis ha preguntat per què Cs vol aplicar el 155 una altra vegada, quan no s'ha produit cap il·legalitat. "Mentre no guanyin vostès volen aplicar la força de l'Estat del 155?", ha interrogat el director de TV3. Arrimadas ha argumentat que abans de l'aplicació de l'article hi ha uns requeriments previs, i que les propostes del president Quim Torra els justifiquen. "Fer una assemblea d'electes és buidar el Parlament", s'ha queixat.

"Torra diu una cosa molt greu, diu que no acceptarà les sentències. Això què vol dir? Això és judicialitzar la política. Volen ocupar l'aeroport? Em preocupa que s'estigui escalfant el carrer", ha deixat anar. 

Pots consultar l'audiència de l'entrevista aquí.