La crisi migratòria de Ceuta ha agafat el govern espanyol desprevingut. Fins a 6.000 persones han accedit a la ciutat autònoma espanyola durant les últimes hores, entre aquestes 1.500 menors d'edat. L'exèrcit ja s'hi ha desplegat, per reforçar la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. I segons informen fonts de La Moncloa, Pedro Sánchez ha anul·lat el seu viatge oficial a París, previst per avui per a una cimera sobre finançament d'Àfrica. El president espanyol farà una declaració institucional, sense preguntes, després de la roda de premsa del Consell de Ministres. L'extrema dreta de Vox ja agita l'espantall de la "invasió".

A dos quarts de deu del matí ha començat justament el Consell de Ministres, que entre altres assumptes abordarà "els successos de Ceuta i Melilla, on també s'ha produït l'arribada irregular de nombrosos immigrants en les últimes hores". Després de la reunió de l'executiu, cap a les 11:30, compareixeran la portaveu, María Jesús Montero, i el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Després de la roda de premsa habitual del Consell de Ministres, el president Sánchez farà la seva declaració. Marlaska es desplaçarà a Ceuta.

Des del govern espanyol volen "traslladar als espanyols, espanyoles i residents de Ceuta que compten amb el seu suport absolut per vetllar per la seva seguretat i garantir l'ordre públic sota qualsevol circumstància". En aquest sentit, reiteren que ja estan "actuant per restablir la normalitat amb la major celeritat possible".

En una piulada al seu compte de Twitter, el president del govern espanyol ha assegurat que la seva "prioritat" en aquests moments és "retornar la normalitat a Ceuta". En aquesta línia, Sánchez assegura que "els seus ciutadans i ciutadanes han de saber que compten amb el suport absolut del govern d'Espanya i la màxima fermesa per vetllar per la seva seguretat i defensar la seva integritat com a part del país davant qualsevol desafiament".

TUIT Sanchez Ceuta

6.000 persones en 24 hores

Fins a 6.000 persones van creuar aquest dilluns la frontera entre el Marroc i la ciutat autònoma de Ceuta, segons ha confirmat el ministre de l'Interior en una entrevista a TVE. D'aquests 6.000 migrants, uns 1.500 són menors d'edat. Marlaska ha remarcat que és una xifra "molt important" i que  la majoria són ciutadans marroquins. En aquest context, ha anunciat que les forces de seguretat ja han retornat 1.500 persones i "continuaran les devolucions" en les pròximes hores.