El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha aparegut de vacances a la comarca del Matarranya (Terol), en ple rebrot del coronavirus a la comunitat de Madrid. Concretament, Illa va ser vist dilluns a Cretes i a la Freixneda, on ha passat uns dies, segons informa La Comarca.

Les vacances d'Illa han coincidit amb el rebrot de Madrid, que ha passat a ser considerat zona de risc per diversos països europeus. L'hospital 12 de Octubre de Madrid ha començat a suspendre operacions que comportin ingrés hospitalari, pel repunt del coronavirus. Només se n'han exclòs les intervencions oncològiques i les d'urgències. En les últimes 24 hores, el Ministeri de Sanitat ha comunicat que hi ha hagut un augment de 1.690 casos a Espanya, que eleva el total de casos a 329.784 des del març. Aquestes dades però, no són les reals, ja que la Comunitat de Madrid no ha pogut aportar les seves xifres argumentant problemes tècnics.

Al capdavant del ministeri de Sanitat ha quedat Silvia Clazón, que va ser nomenada secretària d'Estat de Sanitat fa tot just una setmana.

Salvador Illa Cretes La Comarca cedida

Durant la visita a Cretes, el ministre ha coincidit amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella, arquebisbe de Barcelona, que s'hi trobava passant uns dies, donat que és la seva localitat natal. Han tingut l'oportunitat de compartir taula durant uns minuts i de forma informal a l'Hotel Vila de Cretes, on han estat fotografiats per alguns veïns que eren a la plaça d'Espanya. 

L'alcalde de Cretes, Fernando Camps, s'ha unit a la trobada i ha tingut oportunitat de donar la benvinguda al ministre, amb qui s'ha pres també un cafè. "Estem molt contents i és tot un honor per a nosaltres que el ministre Illa hagi triat el Matarranya per descansar. Esperem per tant que pugui estar tranquil i que torni per aquí", ha apuntat Camps.

A diferència de Saragossa i altres zones d'Aragó, el Matarranya porta dues setmanes sense reportar cap cas de coronavirus. L'acalde de la Feixneda, Frederic Fontanet, s'ha mostrat convençut que la visita del ministre de Sanitat confirma "la bona feina que s'està fent al Matarranya de cara el sector turístic".