Pedro Sánchez ha tensat el cara a cara amb Alberto Núñez Feijóo pels pactes amb Vox. "És claudicar davant del masclisme", li ha etzibat el candidat del PSOE. En un debat marcat per les dures topades, Sánchez ha apujat el to en el bloc sobre igualtat i ha titllat Feijóo de còmplice en la violència contra les dones: "En aquest país assassinen els masclistes a les dones. Vostès pacten amb un partit masclista i això té conseqüències".

🔴 Debat Sánchez - Feijóo, DIRECTE | Cara a cara de les eleccions generals 2023

Feijóo ha arrencat el bloc sobre polítiques socials i igualtat amb un atac a la polèmica norma impulsada per Unidas Podemos, tot criticant que hi ha persones condemnades per violació que han quedat en llibertat abans d'hora: "Vostè passarà a la història com el president que va signar en el BOE la llei del només sí és sí". És aquí on Sánchez ha tret pit del fet que "totes les lleis relacionades amb igualtat estan aprovades amb el segell del PSOE i a totes elles el PP hi ha votat en contra", just abans d'admetre que el només sí és sí ha sigut "un error jurídic". "Però una declaració masclista o homòfoba no és un error, és una altra cosa. En aquest país assassinen els masclistes a les dones. Vostès pacten amb un partit masclista (Vox) i això té conseqüències", ha retret amb duresa.

 

Maniobres d'escapisme de Feijóo davant Sánchez

Justament, el bloc havia començat amb una pregunta directa dels moderadors al candidat del PP sobre la plantada d'una alt càrrec de Vox en el País Valencià en un minut de silenci per un assassinat masclista. Feijóo ha evitat respondre i condemnar l'actitud dels seus socis de govern a la Generalitat, tot passant directament a atacar el només sí és sí. El candidat del PSOE l'ha pillat i hi ha anat amb tot, gairebé acusant-lo de ser còmplice de la violència contra les dones. I el popular ha intentat escapar una altra vegada, intentant canviar el bloc d'igualtat pel bloc de pactes: "Vol vostè debatre amb el senyor (Santiago) Abascal? Faci-ho. Jo soc el que li va donar l'alcaldia de Barcelona". 

Les maniobres d'escapisme de Feijóo no s'han acabat aquí i ha continuat amb els intents de canviar de tema, provant d'aconseguir el compromís de Sánchez de fer-lo president si guanya les eleccions. Però el socialista l'ha atacat de per totes bandes pels pactes amb Vox arreu de l'Estat, mitjançant els quals s'han retirat banderes LGTBI d'alguns municipis, s'han censurat obres de teatre de temàtica feminista o s'han eliminat les conselleries d'Igualtat en algunes comunitats autònomes. La resposta del candidat del PP? Que a banda de l'arc de Sant Martí també li agrada la bandera d'Espanya.