L'expresident de l'ANC Jordi Sànchez ha volgut tancar la polèmica amb la conselleria de Justícia, després que no li han permès sortir en llibertat per anar a treballar a la Crida, però ha expressat "tristesa" per com actua Institucions Penitenciàries, amb un criteri al seu entendre més rigorós que el que va fixar la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics.

"Amb aquesta nota dono per tancada aquesta polèmica amb la tristesa d'observar de les nostres institucions penitenciàries un capteniment de prudència que va molt més enllà del que la sentència del Tribunal Suprem va establir", ha indicat en un comunicat.

Sànchez ha acceptat les disculpes de la conselleria després que aquesta ha indicat que es va equivocar quan va dir que el president de la Crida podria sortir de la presó per anar-hi a treballar, però es mantenen les diferències de fons.

"Accepto les disculpes que implícitament formula el Departament per l’error que asseguren van cometre el dijous passat. Ningú ha explicat la causa de l’error, però accepto les disculpes", ha indicat.

Tot i això, Sànchez ha volgut aclarir tres punts:

1) "La Crida és una entitat que pertany exclusivament a l’àmbit privat com bé sap el Departament de Justícia. En aquest sentit és perfectament harmònic treballar a la Crida amb el Programa Individualitzat de Tractament (PIT) que tinc establert".

2) "El fet que en el meu PIT no es contempli explícitament l’activitat en el terreny socio-polític no es pot entendre de cap manera com que aquest queda vetat. No és justificat rebutjar o prohibir tot el que no està explícitament contemplat. Si fos així meu camp d’activitat laboral i el de la resta d’interns seria profundament limitat".

3) "El treball de dinamització de la Crida és perfectament coherent amb la meva formació en Ciència Política i Sociologia i en part de la meva activitat professional", ha conclòs.