El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha promès aquest dissabte el seu càrrec de president del Govern davant el rei Felip VI, un exemplar de la Constitució i per primera vegada en democràcia sense crucifix ni Bíblia. És el setè president de la democràcia espanyola des del 1977.

Poc després de les 11.00 hores, Sánchez ha pronunciat la fórmula de promesa posant la seva mà sobre una Carta Magna oberta per l'article 62, que estableix les funcions del Rei en relació amb el Govern.

Amb l'arribada de Felip VI a la Prefectura de l'Estat, la Casa Reial va canviar el protocol i va permetre que els alts càrrecs prometin davant el Rei sense símbols religiosos. Aquesta és la primera vegada que es prescindeix d'ells.

Rajoy, present

Sánchez ha promès el càrrec davant el ja expresident Mariano Rajoy, el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, com a notari major del Regne, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, i el president del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas.

També hi eren presents els president del Congrés i del Senat, Ana Pastor i Pío García Escudero.