Pedro Sánchez s'ha reivindicat aquest dissabte com el president que va desallotjar la "resignació" del Palau de la Moncloa i va introduir "esperança" quan va demostrar que era capaç de formar en tan sols uns quants dies un govern competent que gestiona el país "amb sentit comú" davant la "política busca-raons" del PP i Ciutadans.

En el comité federal de Fuenlabrada per proclamar els candidats del PSOE a la presidència de les comunitats autonònomes, Sánchez ha presentat com una de les fortaleses principals del seu partit la capacitat de governar "en coalició" amb la societat; com a prova, a parer seu, la decisió del seu govern perquè des d'aquest mateix dissabte sigui la banca i no el client qui pagui l'impost d'actes jurídics documentats, vinculat a la contractació d'una hipoteca.

Sánchez ha acusat aquestes dues formacions de confondre "discrepància amb crispació" amb la intenció de situar a PP i Ciutadans lluny d'aquest centre i radicalitzats cap a la dreta. "És lògic que intentin desgastar el govern, però no a costa de la convivència social", els ha retret abans d'avisar que el PSOE no "participarà en aquesta política busca-raons".

Sánchez ha admès que quan el maig passat va decidir presentar la moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy allò "feia la impressió que no sortiria bé", però passat el temps s'ha demostrat, ha subratllat, que "en la vida i en la política, hi ha vegades en què no s'ha de mirar el cost o el benefici, sinó que s'ha de fer el que cal".

"Pedro, continua", l'anima Iceta

"Dic a Pedro i al seu govern que continuïn el camí que estan recorrent. La gent a Catalunya ens demana: Pedro, continua!", ha afirmat Miquel Iceta, per a qui l'arribada del líder socialista a la Moncloa ha portat "la llum" a Catalunya, on alguns volien pintar una imatge "sinistra" d'Espanya.

Però més enllà d'afirmar que a ell l'excita governar en condicions difícils, Sánchez no ha fet cap referència a la seva intenció d'esgotar o escurçar la legislatura.