Ni càrrecs ni tractament protocolari. Les invitacions que la Moncloa ha fet arribar als responsables del Govern i del Parlament de Catalunya per convocar-los a l'acte que el president español, Pedro Sánchez, protagonitzarà dilluns a Barcelona obvien tant el càrrec com el tractament de les principals autoritats del país. Així es desprèn de les invitacions que han fet públiques consellers i diputats o la mateixa presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Captura de Pantalla 2021 06 18 a les 20.01.02

Imatge de la piulada de la presidenta del Parlament, Laura Borràs

A la fotografia que apareix a la piulada no s'identifica el càrrec de la presidenta del Parlament ni se li dedica el corresponent tractament de molt honorable. De fet, la invitació va dirigida a Doña Laura Borrás.

E4LpASLXoAM7FUH

La invitació a la presidenta Laura Borràs

Tampoc ha rebut el tractament d'honorable ni de vicepresident Jordi Puigneró que s'ha queixat per aquesta situació a través d'una piulada. "La propera vegada, li agrairia que adrecés la carta al vicepresident del Govern de Catalunya", adverteix Puigneró a la piulada en què avisa: "Per cert, no vindré".

 

Captura de Pantalla 2021 06 18 a les 20.00.53

Imatge del tuit del vicepresident, Jordi Puigneró.

Totes les invitacions tenen exactament la mateixa fórmula com mostra la invitació que ha rebut Elsa Artadi, portaveu de Junts, diputada i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, que també ha penjat la convocatòria per fer pública la seva negativa a assistir-hi.

elsa artadi tuit

Imatge del tuit d'Elsa Artadi

L'acte organitzat dilluns vinent per la Moncloa amb Pedro Sánchez al Liceu de Barcelona sota el títol de Reencuentro: un proyecto de futuro para toda España hauria de servir, segons s'ha avançat, per anunciar els indults als presos polítics. L'objectiu és concentrar a la convocatòria una important representació de la societat civil catalana.

De fet,  l'anunci dels indults s'han vist precedides aquesta setmana per les crides en aquest sentit des del món econòmic català, però també espanyol, concentrat a les jornades del Cercle d'Economia.

 

A la imatge principal, Pedro Sánchez durant la visita d'aquest matí a Barcelona / Sergi Alcàzar