El PSOE està treballant per aconseguir els vots per a la investidura de Pedro Sánchez. Així ho ha assegurat aquest dimarts la presidenta del partit i vicepresidenta del Senat, Cristina Narbona, que ha reiterat que el candidat socialista vol sotmetre's al debat d'investidura el més aviat possible. "Dono fe que s'està treballant molt", ha assegurat. Ha desitjat que no hi hagi una repetició electoral.

Després que el secretari d'organització José Luis Ábalos assegurés aquest dilluns que els vots s'aconseguirien "en aquell moment", Cristina Narbona li ha esmenat la plana. "S'està negociant els suports, i espero que els tinguem el més aviat possible", ha afirmat. "En tot cas, amb suports o sense, hi haurà investidura aviat", ha afegit. Sobre si seria responsable presentar-se sense suports, ha puntualitzat que ho seria "si no s'hagués negociat", però que "s'està treballant".

La realitat és que ara mateix no només no té els suports necessaris, sinó que a més necessitaria de l’abstenció dels diputats d’ERC per assegurar-se la reelecció.