La dimissió de Carlos Lesmes com a president del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha precipitat que el president espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es reuneixin per tractar de tornar una solució a la crisi que fa mesos que viu el Poder Judicial. La reunió tindrà lloc a partir de les 10:30 hores a la Moncloa. 

L'anunci de la reunió entre Sánchez i Feijóo per tractar de solucionar aquesta crisi institucional no ha estat exempt de polèmica. El líder dels populars ha afirmat que anirà a la reunió amb "la millor disposició", tanmateix, a través de les xarxes socials ha retret que els socialistes no han escotat les seves propostes fins al moment. "Allà hi ha des del juliol la meva oferta de pacte per garantir la independència de la Justícia com demana la UE", ha tuitat i ha afegit que lamenta la dimissió de Lesmes. 

TUIT alberto nuñez fejoo carlos lesmes

Per la seva banda, Sánchez instarà al líder de la posició a complir amb la Constitució i a desbloquejar ja la renovació del Consell General del Poder Judicial. El cap del govern espanyol considera que la situació és greu i, per això, serà "contundent" en aquest missatge a Feijóo, segons informa Efe.

La marxa de Lesmes

Aquest dilluns Lesmes formalitzarà la seva renúncia després hagi acabat el termini anunciat als vocals del Consell sense que el govern espanyol i l'oposició hagin aconseguit un acord per a la renovació de l'òrgan de govern dels jutges o per a la devolució de les seves competències. "Perduda tota esperança de rectificació i davant el patent deteriorament del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, que no puc evitar, la meva presència al capdavant d'aquestes institucions ja no té utilitat i seria a més contrària a la meva pròpia consciència professional", ha assegurat en anunciar la seva dimissió a través d'un vídeo.

Lesmes ha remarcat que la situació actual "compromet greument el prestigi i el funcionament de tota la Justícia". En aquest context, ha afirmat que continuar en la presidència del CGPJ i el TS seria "contrari a la meva consciència" i comportaria ser "còmplice d'una situació que avorreixo i és inacceptable". A més, ha assenyalat que fins als últims intents d'entesa han estat impossibles: "els contactes desenvolupats aquests últims dies, dels quals he estat informat, no han donat cap resultat positiu".