El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres la construcció a Ferrol (Galícia) d’un vaixell militar a través d’una inversió de 439 milions d’euros. Es tracta d’un nou buc d'aprovisionament de combat per l’armada espanyola, i significa un anunci encarat a la campanya de les eleccions gallegues, que se celebraran el diumenge 18 de gener. El president socialista ha assegurat que aquest encàrrec del Ministeri de Defensa donarà aproximadament 1.800 llocs de feina directes i indirectes, amb un total de tres milions d’hores de feina. Se sumarà, segons ha assegurat Sánchez, al buc d’aprovisionament de combat anomenat ‘Cantàbria’.

Per evidenciar que es tracta d’un anunci enfocat a les eleccions galleguesen les quals es preveu que el PP torni a arrasar amb una nova majoria absoluta— Pedro Sánchez ha afirmat que es tracta d’una “gran oportunitat” per a la comarca de Ferrol, cosa que és extensible a tota la comunitat autònoma i el “conjunt d’Espanya”. “Hi ha la necessitat imperiosa que Europa i Espanya es reindustrialitzin, i això ha de tenir un impacte en la cohesió territorial; ho demostrem amb les paraules i els fets”, ha assenyalat el cap de l’executiu espanyol. Sánchez ha fet aquest anunci durant una visita a les drassanes de Navantia. 

La darrera vegada que el president del govern espanyol va visitar Galícia va ser just el passat cap de setmana, quan el PSOE va celebrar-hi una convenció política per fixar el futur rumb del partit, en una legislatura absolutament dependent de les forces independentistes. La convenció del PSOE se celebrava en terres gallegues a escasses setmanes de la celebració de les eleccions autonòmiques. Durant la seva intervenció final de diumenge, també va fer un anunci, en aquest cas en matèria educativa. Va avançar que els pròxims pressupostos generals de l'Estat inclouran un “pla de reforç en matemàtiques i comprensió lectora”, per pal·liar els mals resultats del passat informe PISA.

Eleccions gallegues

Des de Galícia, quan ja faltava menys d'un mes per les eleccions gallegues, Sánchez va fer una crida a la participació massiva al·legant que “a urnes plenes, canvi segur”. El president espanyol va retreure als populars que “cap crisi es pot resoldre des de la supèrbia, la mala gestió i la mentida” i va lamentar que quan es parla de crisi i el PP encapçala els governs, es compleix la Llei de Murphy: “Una mala situació és susceptible de ser agreujada, com amb els pèl·lets”.

Defensa de l’amnistia

En aquella convenció, el Comitè Federal del PSOE va ratificar un document estratègic que reafirma els compromisos del partit i actualitza les seves polítiques. En aquest text, els socialistes defineixen l'amnistia com una llei “plenament constitucional” i “fonamental” pel “retrobament total” a Catalunya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!