Incògnita resolta: Pedro Sánchez rebutja el cara a cara amb Pablo Casado, però en canvi sí que accepta un debat a cinc on hi sigui Vox. Així ho ha acordat aquest dijous, a hores d'inici de la campanya electoral del 28-A, el Comitè Electoral del PSOE. El debat a cinc d'Atresmedia tindrà lloc la nit de Sant Jordi, el 23 d'abril.

Segons expliquen des de Ferraz, Sánchez té "plena disponibilitat per a mantenir un debat amb els restants candidats a la presidència del govern d'Espanya, que representen forces polítiques que presenten candidatures a totes les províncies del nostre país i que, segons l'enquesta preelectoral del CIS, superen el 10% d'intenció de vot a nivell nacional".

En aquest context, els socialistes accepten la presència de l'extrema dreta. "Per suposat, ni el PSOE ni Pedro Sánchez veten cap candidat, per molt llunyanes que les seves idees siguin de les nostres", assenyalen des del Comitè Electoral. "La democràcia és precisament això: debatre entre diferents, entre molt diferents i contrastar propostes per a Espanya", afegeixen.

Manca de lideratge a la dreta

El PSOE ha justificat aquesta decisió per la “manca” d’un lideratge definit a l’espai de la dreta, actualment fragmentada entre el PP, Ciutasans i Vox. El portaveu adjunt del Comitè Federal, Felipe Sicilia, ha explicat que “davant d’aquesta pluralitat” l’opció més “oportuna” era un debat el més plural possible.

Casado diu que Sánchez "té por"

Després que Sánchez hagi rebutjat el cara a cara amb Casado, el líder del PP l’ha acusat de “tenir por”. Segons el dirigent conservador, el president espanyol “no vol parlar” sobre assumptes com la creació d’empreses, els autònoms o el dèficit, sinó que vol fer-ho “de Franco”. En un acte a València, ha subratllat que “només el PP” és una alternativa al PSOE.