El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge la data en la qual se celebrarà la pròxima Conferència de Presidents: dimecres vinent 22 de desembre. La reunió serà telemàtica des del Senat i s'ha convocat per abordar la situació de la covid-19 i reforçar la cogovernança i la cooperació institucional, davant de l'avenç de contagis en les últimes setmanes. Segons ha destacat Sánchez, se celebrarà per fer front al coronavirus "amb mesures compartides".

"Espanya registra una incidència acumulada de 511 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, continua sent una incidència inferior als països del nostre entorn, però que no podem donar per bo", ha assenyalat Sánchez aquest diumenge.

"Visió compartida"

L'objectiu de la reunió amb els presidents autonòmics, segons va explicar aquest dissabte la ministra de sanitat, Carolina Darias, és realitzar una valoració conjunta de la situació i oferir una visió compartida del camí a seguir els propers dies, després que Espanya estigui ja en risc molt alt per contagis, el màxim indicador del semàfor covid, després d'augmentar ahir la incidència en 38 punts (511 casos per cada 100.000 habitants).

A la cogovernança es va remetre Darias per justificar la falta d'unes mesures comunes a tot el territori nacional i que es plasmen en les reunions, tots els dimecres, del Consell Interterritorial, en el qual són representats el ministeri i les comunitats, i que es reforçarà ara amb la pròxima Conferència de presidents, que s'ha reunit 18 vegades "des que comencem aquesta maleïda pandèmia".

"Fins ara hem tingut un creixement lent, sostingut, però en els últims temps s'ha incrementat ja amb l'impacte en el nivell assistencial", va incidir Darias, que va fer una crida a la població perquè vagi a vacunar-se.

Encara que ha dit ser conscient del "gran esforç" que estan fent les comunitats en la vacunació, va demanar "una acceleració més gran" perquè "com abans tinguem vacunats els més grans de 60, els sanitaris i els sociosanitaris, estarem protegint la nostra població".

La presència d'Aragonès

A falta de conèixer els detalls i l'ordre del dia, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, insisteix en la necessitat que la cita serveixi per "decidir conjuntament" les mesures que s'han d'adoptar per abordar l'augment de casos, van informar pròximes al Govern, que no han concretat si participarà a la Conferència.

 

Foto principal: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Europa Press