El president espanyol, Pedro Sánchez, ha fet finalment cas al president Quim Torra, i ha anunciat que demà aprovarà en consell de ministres un confinament total de dues setmanes pel coronavirus.

El confinament total consistirà en el fet que tots els treballadors d'activitats no essencials s'hauran de quedar a casa i tindran un permís retribuit recuperable. Durarà des del 30 març al 9 d'abril. Durant aquest període els treballadors cobraran amb regularitat, i posteriorment podran anar recuperant paulatinament les hores no treballades fins al 31 de desembre. Això significa a la pràctica que el govern espanyol no pagarà el confinament, sinó que ho faran les empreses.

Torra fa quinze dies que reclamava aquesta mesura, com la més útil per combatre el coronavirus, al reduir al mínim els contactes personals. Però fins ara Sánchez deia que no era necessària, i argumentava que ja s'havien adoptat "les mesures més dràstiques d'Europa".

Sánchez ha indicat que feia aquesta mesura també perquè estem a les portes de la Setmana Santa. Espanya ha arribat avui als 5.690 morts, la segona més alta del món després d'Itàlia.