Nou anunci de Pedro Sánchez en plena campanya de les eleccions municipals i autonòmiques. El president del govern espanyol ha anunciat aquest dilluns en un míting a Victòria que flexibilitzarà les condicions en què els treballadors amb discapacitat igual o superior al 45 % poden accedir a la jubilació anticipada.  El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la mesura, que es concretarà amb una reducció de 15 a 5 anys del període de cotització obligatori perquè aquests treballadors puguin demanar la jubilació anticipada. Per acreditar el 45 % de discapacitat es podran "afegir" diverses afeccions. Sánchez ha reivindicat que la mesura permetrà "facilitar la protecció" a treballadors amb problemes neurològics, pòlio, dany cerebral o anomalies genètiques. 

Aquestes no han estat les úniques mesures que ha anunciat el president espanyol, que, seguint els anuncis del passat dissabte en relació amb l'oblit oncològic, ha assegurat que suprimirà la limitació per renovar el carnet de conduir a les persones que hagin patit càncer. En l'actualitat, les persones amb antecedents oncològics han de renovar el carnet cada tres anys, però la intenció del govern espanyol és que s'elimini aquest requisit i aquestes persones renovin el carnet seguint les normes d'edat que s'apliquen a la resta de la població. Aquesta iniciativa, doncs, se suma a les anteriors, que incloïen declarar nul·les les clàusules que excloguin o discriminin les persones que han patit càncer a l'hora de contractar productes o serveis, o que hagin de fer front a pitjors condicions en el moment de contractar un préstec, una assegurança o una hipoteca. El "nou dret a l'oblit oncològic" beneficiarà les persones que hagin finalitzat un tractament oncològic 5 anys abans —sense recaigudes— abans de la data de subscripció del contracte. 

Els anuncis de Sánchez no s'aturen

L'estratègia de Sánchez per a aquest any electoral és força evident i al Consell de Ministres se li ha girat feina. El bombardeig de mesures i anuncis va començar fa un mes, però en els últims dies s'ha intensificat de tal forma que costa de seguir el ritme a l'últim descompte, l'última partida o l'últim ajut. Inicialment, l'allau de mesures únicament estava relacionat amb la llei d'habitatge, com la construcció de nous habitatges o l'aval del 20 % de la hipoteca dels joves. Tanmateix, amb el pas de les setmanes les mesures s'han anat diversificant: cinema a 2 euros per als jubilats, Interraïl al 50 % per als joves o una inversió de 1.300 milions d'euros per a la Formació Professional. Encara falten 10 dies de campanya, i es preveu que el reguitzell d'inversions i mesures de Sánchez continuï en els pròxims actes del PSOE.