L'Assemblea Nacional Catalana, acompanyada d’Òmnium Cultural, ha presentat aquest dimecres la samarreta de la mobilització de l'11-S del 2017 en un acte a les Cotxeres de Sants, a Barcelona. La samarreta, que servirà per a la mobilització de l'11 de setembre del 2017 i que arribarà just abans de la campanya del referèndum, és de color groc, porta un clar missatge a favor del  i ha estat fabricada a Catalunya.

Les entitats, que esperen que aquesta Diada esdevingui un clam massiu pel , han dissenyat una samarreta en què destaca el sí i el color: "un groc fluorescent molt viu, fàcilment identificable des de l'aire i un homenatge a les armilles dels voluntaris sense els quals aquest camí hauria estat impossible", segons assegura un comunicat de l'ANC.

A més, el disseny és una evolució de la bafarada del  que ja penja de molts balcons dels pobles i ciutats catalans. El costat dret de la bafarada es converteix en el  traduït en diverses llengües, com l'occità, l'anglès, el francès, el xinès, l’àrab o l’urdú. Per la part de darrere, la samarreta recorda totes les mobilitzacions massives de l'11 de setembre, des del 2012. La nova samarreta és un disseny de Jordi Calvís, i està confeccionada i estampada íntegrament a Catalunya.

En la presentació de la samarreta, el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha destacat: "La samarreta és un triple homenatge als voluntaris, a la gent que mai no falla, i als que aquest 11 de setembre vindran per primer cop i votaran a l'octubre". Per la seva banda, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha declarat: "Aquesta Diada serà especial, però que ningú s'enganyi, això ja no anirà d'11-S sinó que si guanya el  caldrà proclamar República l'endemà".

El pack de l'11 de setembre inclou la samarreta, una motxilla i un ventall i estarà disponible a partir de la setmana que ve al web de l'ANC. Segons assegura l'ANC, el preu total del pack és de 15 euros, dels quals 6 són per finançar la campanya del Sí.