El primer secretari del PSC i líder de l'oposició al Parlament, Salvador Illa, ha assegurat que no es veu governant amb Esquerra Republicana, malgrat l'acord de pressupostos entre socialistes i republicans. En una entrevista a Ser Catalunya, Illa ha volgut marcar perfil i desvincular el pacte dels comptes de la Generalitat a un possible acord entre les dues formacions de cara a les possibles aliances posteriors a les eleccions que es preveuen el febrer del 2025. "Jo no em veig governant amb ERC. Són coses diferents", ha subratllat el líder del PSC, a qui les enquestes situen com a vencedor de les pròximes eleccions catalanes. 

"Jo em veig fent política útil, col·laborant, arribant a acords des de la construcció d'una alternativa que estic fent al Govern", ha dit Illa, fent referència a l'oposició "constructiva" que està fent el PSC per erigir-se en alternativa a l'actual executiu. De fet, ha reivindicat l'acord de pressupostos, que qualifica de "bo" i ha reiterat la importància de donar llum verda als comptes en la situació actual: "I no pensar tant en les eleccions ni en què passarà, ni en si el Govern ens agrada més o menys". 

Hard Rock

Pel que fa al Hard Rock, el complex d'oci que s'ha de situar entre Vila-seca i Salou, i que ha estat el desllorigador dels pressupostos, Salvador Illa ha apuntat que no li importa la data en la qual es presenti el Pla Director Urbanístic del projecte. De fet, ha subratllat la importància que segueixi la seva tramitació administrativa i ha afirmat que si l'informe mediambiental que ha encarregat l'executiu és desfavorable a tirar endavant el Hard Rock, els socialistes l'acataran

"Nosaltres no hem demanat mai que s'incompleixi cap informe, nosaltres no hem condicionat mai cap dels acords que fem al fet que hi hagi un informe en aquest sentit", ha assegurat Illa. D'aquesta manera, ha sostingut que li sembla suficient que es compleixin els acords i que els tràmits administratius "no es frenin per interferències de decisions polítiques, sinó que segueixin el seu curs normal".

Pressió als comuns

Així mateix, els comuns demanen al Govern descartar el Hard Rock com a condició per a aprovar els pressupostos d'enguany, i Illa ha sostingut que ja es va acordar en els comptes de 2023 i que per als actuals li han preocupat "la lluita contra la sequera, l'educació, l'habitatge i la seguretat". "Ja vaig dir que dono per complertes les condicions i em centro en aquestes prioritats que crec que són les que en aquest moment necessita el país", ha assenyalat Illa, que ha demanat als comuns estar a l'altura de la situació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!