De l’assistència del rei Felip VI al Fòrum Econòmic Mundial de Davos n’ha transcendit la defensa de “l’imperi de la llei” i la unitat d’Espanya. Però sembla que això no és tot.

Segons ha explicat aquest dijous Xavier Sala-i-Martín a Catalunya Ràdio, el rei espanyol hauria estat a punt de caure a terra víctima de la neu.

Entre acte i acte, l’economista assegura que es va trobar el monarca al carrer i que aquest “va patinar, gairebé va caure a terra” per la nevada. Felip VI anava amb “sabatetes” que no semblaven “preparades” per a l’ocasió, afegeix Sala-i-Martín.

L’estelada a la solapa

L'economista no ha arribat a intercanviar cap paraula amb el Rei, però sí que l'haurien aturat molts curiosos per Davos, i és que passeja per la ciutat amb l’estelada a la solapa.

Sala-i-Martín assegura que l’ensenya independentista suscita molt d’interès. “L'estratègia del govern espanyol era que ningú no parlés de Catalunya, i ha fallat”, deixa clar, i afegeix que tothom està “encuriosit” pel conflicte.

El professor de la Universitat de Columbia explica que “tothom té gravades les imatges de violència de l'1-O", però afegeix que també hi ha molta “preocupació” per la qüestió, ja que ningú no sap “com es pot solucionar”.

Llegeix tambéLa 'vergonya nacional' de la presència del rei Felip a Davos