Sainet als Pirineus, amb retrets creuats entre una alcaldessa i el president d'un consell comarcal. Ha sigut al Pallars Sobirà, on el president del consell comarcal, Carlos Isus, ha presentat una querella criminal contra l'alcaldessa del Baix Pallars, Anna Sentinella. Per què? Perquè ella va enviar un escrit a tots els batlles de la comarca, a la Diputació, a Presidència i a algunes conselleries del Govern acusant-lo de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent", arran d'una disconformitat de l'ajuntament en la distribució del Servei d'Assistència Tècnica (SAT) que ofereix el consell als consistoris. Així doncs, Isus va presentar la querella el 8 de setembre passat perquè creu que només li ha quedat aquest camí per defensar-se —tot i que abans ja va demanar una rectificació a Sentinella, que no el va satisfer.

Durant el transcurs d'un ple del consell comarcal celebrat aquest dimarts, el grup d'ERC-AM ha mostrat el seu suport al president en les decisions i accions adoptades en relació amb el servei del SAT comarcal. El grup també ha recordat que és al consell comarcal a qui "correspon legítimament" resoldre la distribució dels SAT, ja que és l'administració que presta el servei amb els seus propis funcionaris. En el cas del consell del Sobirà, el president afirma que la distribució es va comunicar després de consultar i valorar l'opinió dels actors implicats.

Suport d'ERC al president del consell comarcal

Des d'ERC-AM accepten "qualsevol crítica" que es pugui fer a la redistribució d'efectius del SAT, però consideren "absolutament inadmissible" el que ha fet l'alcaldessa del Baix Pallars amb la carta on l'acusa de tenir una actitud "autoritària, masclista i prepotent". Però això no és tot, ja que també lamenten que en l'escrit de Sentinella es fa una equiparació de la conducta d'Isus amb el món de l'esport, en un moment que "cada dia està acaparant titulars en els mitjans de comunicació" (amb el cas Rubiales a l'ordre del dia). Tampoc comparteixen que es qualifiqui la persona del president com a "autoritària, xulesca, misògina i prepotent" ni que amenaci que les seves accions "no poden quedar impunes i han de tenir conseqüències".

És d'aquesta manera que en el ple s'ha expressat el rebuig i la condemna envers "les apreciacions i les expressions" abocades en l'escrit de l'esmentada alcaldessa, que són "totalment falses, infundades i profundament injustes". En qualsevol cas, la distribució dels cinc SAT del Pallars Sobirà (l'origen de la polèmica) ha quedat ratificada per ple amb els vots favorables de totes les formacions polítiques (ERC-AM, Junts, PSC i Gent de Poble), excepte la coalició Som-hi Baix Pallars i Vall de Cardós Amont.

 

Imatge principal: Carlos Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà / ACN