La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha subratllat avui que l'executiu "no permetrà que ningú, ni per ambicions personals ni deliris de cap tipus, pugui posar en perill una Espanya unida i solidària".

Una Espanya, ha remarcat durant la intervenció en la clausura del XV Congrés Provincial del PP de Huelva, "per a la qual molts treballem, per deixar-la millor que no la vam trobar". També ha criticat que al president català, Carles Puigdemont, "li faci mandra anar al Congrés dels Diputats, no fos cas que hagi d'escoltar el que no vol sentir", i ha responsabilitzat "els que imposen i exigeixen un referèndum contra la Constitució" de ser els que impedeixin que "arribi a bon port el diàleg amb els que governen a la Generalitat".

Un referèndum, ha precisat, que "no podem ni volem autoritzar perquè no és bo que en aquest país ens separem i ens dividim, cal seguir treballant en la unitat", ha indicat. 

S'ha referit també al fet que l'expresident català, Jordi Pujol, cridi a la mobilització de Catalunya: "Aquest procés li ve molt bé per tapar els seus processos, els que té en la justícia", ha remarcat la vicepresidenta, que ha demanat "respecte per als catalans, perquè no es pot jugar amb els sentiments de la gent per tapar la corrupció o altres qüestions. Som aquí, no per esquinçar-la, sinó per treure Espanya endavant".