La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha apel·lat a la unitat contra el terrorisme i ha destacat que "des del minut zero treballa un comitè de crisi en el qual totes les forces de seguretat de l'Estat estan representades, participant i aportant-hi el millor de si mateixes".

En una visita a Cambrils (Baix Camp), on es va produir un dels dos atemptats ocorreguts a Catalunya aquesta setmana, Sáenz de Santamaría ha assegurat que aquesta col·laboració és "un exemple de com funcionen les coses i com funcionen sempre", perquè, a més, ha indicat, "en aquest nivell operatiu sempre hi ha hagut col·laboració màxima".

La vicepresidenta ha reiterat que "és el moment de la unitat com ja va dir el president del Govern, Mariano Rajoy" i "per treballar en equip, aportant el millor de nosaltres mateixos". Les forces de seguretat, ha afegit la vicepresidenta, "ho estan donant tot de si per garantir la seguretat i la llibertat, que és el primer".

"És temps d'unitat", ha insistit Sáenz de Santamaría, i ha recordat que "tots els membres del govern d'Espanya que tenen responsabilitat o competència en la gestió del tractament d'un atemptat d'aquesta naturalesa han estat en contacte permanent amb els consellers".

Ha recordat, en aquest sentit, que el president Rajoy es va reunir amb el de la Generalitat, Carles Puigdemont; que ella mateixa va parlar amb el vicepresident Oriol Junqueras, i els ministres d'Interior, Justícia, Turisme i Sanitat, amb els seus homòlegs catalans.

"La ministra de Sanitat està reconfortant els ferits i les famílies amb el conseller i acompanyant els ministres de diversos països que han vingut", ha afirmat. La vicepresidenta ha subratllat que la unitat "es va posar de manifest a la reunió del centre de coordinació sota la presidència de Rajoy i aquesta és la línia que tots hem de seguir treballant".