El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha demanat a Junts per Catalunya que aclareixi "com fer efectiva la seva proposta, que ara per ara no és senzilla", d'investir el seu candidat, Carles Puigdemont, com a president de la Generalitat. 

En una entrevista a El món a RAC1, ha recordat que JuntsxCat és la formació independentista amb més suport en els comicis i que la seva opció és reinvestir Puigdemont, però que "els que han guanyat han d'exposar com es fa realitat aquesta opció".

Sabrià també ha admès que alliberar els presos serà una tasca "complicada" perquè "les decisions que pren l'Estat espanyol no són judicials, són polítiques". El diputat electe d'ERC ha recordat que la seva formació sempre s'ha compromès a acceptar els resultats de les passades eleccions del 21 de desembre mentre que l'Estat "mai ens va dir si ho faria".

Sobre els acords per formar Govern, Sabrià ha assegurat que ara no hi ha cap més opció que les forces independentistes es posin d'acord, ja que l'única manera per posar fi a l'aplicació de l'article 155 és "recuperant la transversalitat". En la mateixa línia ha afegit que "l'acord s'ha de tirar endavant, i això va des de la CUP fins al PDeCAT".

Tornant a la possible sortida d'Estremera del vicepresident en funcions, Oriol Junqueras, ha exposat que "no es poden fer previsions perquè serà complicat", però al mateix temps ha convidat a "no perdre l'esperança". Segons el portaveu d'Esquerra, els presos tenen possibilitats de participar a les sessions del Parlament, és per això que ha instat a lluitar perquè així ho puguin fer. 

Sergi Sabrià preveu que Oriol Junqueras sigui el vicepresident del nou Govern a la vegada que ha explicat que si algun membre de l'antic Govern vol assumir un altre rol ho podrà fer. Sobre la presidència del Parlament, el portaveu ha indicat que "totes les converses s'estan duent a terme amb molta discreció". Tot i això, preguntat per si Carme Forcadell repetirà càrrec, ha contestat que "és una opció però no una certesa ara mateix", ja que estan a l'espera de la decisió que ella prengui per la seva situació personal.

Finalment, ha volgut subratllar que el seu partit no renunciarà mai a l'aspiració d'esdevenir una República i que no demanaran permís "per tirar endavant totes les eines que puguin ajudar la nostra gent", ja que considera que la majoria independentista els ho permet fer.