Sergi Sabrià serà el nou director de l'oficina del president Pere Aragonès al Palau de la Generalitat. Sabrià, home fort d'Esquerra i una de les persones actives en les negociacions amb Junts per formar Govern, havia estat fins ara president del grup parlamentari d'Esquerra i Vicesecretari general de Comunicació i Estratègia. La seva projecció pública a partir d'ara serà menor però ocuparà una posició estratègica, bàsica per tirar endavant la coalició d'ambdós partits. El seu relleu al capdavant de la presidència d'Esquerra al Parlament encara no s'ha conegut.

Les funcions de l'oficina del president, tal com es recull al portal de la Generalitat són: facilitar l'assistència al president de la Generalitat; prestar assistència al president en la coordinació de l'acció del Govern; coordinar i dirigir el seguiment i la preparació de la informació per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya en relació amb el president; i altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades.

D'aquesta manera, Sabrià abandonarà el càrrec de diputat per Girona que va assumir després de les eleccions del 14 de febrer. El fins ara diputat ha estat responsable de la política de comunicació d'ERC i ha ocupat càrrecs de confiança. Natural de Palafrugell, d’on va ser alcalde del 2009 al 2011, és politòleg i ha dedicat bona part de la seva vida professional a treballar per la Generalitat, primer a la Direcció General de Difusió i més tard com a Cap de Relacions Institucionals al Departament d’Educació. També ha estat director de l’Institut Català del Suro i Secretari General de l’Associació d’Empreses Sureres de Catalunya. Sabrià és un polític molt proper a Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Altres càrrecs s'han anat desgranant en les darreres hores. Per la banda de Junts, Jordi Cabrafiga, fins ara lligat al Departament d'Empresa del conseller Ramon Tremosa, passarà a ser secretari general d'Economia i Hisenda i la mà dreta del nou conseller, Jaume Giró. Per la seva banda, Ricard Font ocuparà el càrrec de secretari general de la vicepresidència del conseller Jordi Puigneró. Font va assumir la presidència de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya el juliol de l'any 2018. Des del maig de 2013 fins aleshores, també va ser secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.  Ara serà la mà dreta de Puigneró al Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori.

D'Esquerra, Xavier Bernadí, fins ara director general a Justícia amb la consellera Ester Capella, serà nomenat secretari del Govern. En paral·lel, altres conselleries estan acabant de perfilar-se. A tall d'exemple, Josep Maria Argimon prepara un equip on també vol comptar amb la confiança d'alguns càrrecs amb qui ha compartit la seva darrera etapa al capdavant de la secretaria general del Departament de Salut.

Fotografia principal: imatge d'arxiu de Sergi Sabrià