Davant un ple excepcional, l’endemà que el Tribunal Suprem decidís enviar a presó el candidat Jordi Turull, Esquerra Republicana ha volgut denunciar la situació: “Ahir l’Estat espanyol no va empresonar cinc bones persones, ahir l’Estat va empresonar dos milions de catalans i va escopir a la cara”. Així ho ha assegurat el seu portaveu Sergi Sabrià aquest dissabte des de l’hemicicle, on ha volgut llançar una advertència també als demòcrates espanyols: “Cal triar entre l’Estat o la democràcia”.

En aquest sentit, el portaveu del Grup Republicà ha volgut fer evident que avui hauria d’haver-hi present un candidat a la investidura, així com també uns diputats que es troben empresonats i exiliats. “Volen guanyar als tribunals el que van perdre, una vegada més, a les urnes”, ha criticat. I ha avisat: “La democràcia a l’Estat espanyol ha quedat definitivament suspesa i no hi ha espai possible per a cap equidistància”.

No obstant això, Sabrià ha promès no abaixar el cap: “Aquest dolor immens no ens fa ni abaixar el cap, ni ens farà rendir-nos. Com no ho faran les porres del senyor Millo d'ahir a la nit, les porres del 155”. Sabrià ha afegit: “El dia d’ahir els perseguirà durant anys. No permetrem que caigui en l’oblit”.