“Trigarem més del que havíem previst i del que ens hauria agradat, però cap altre escenari és viable”. Aquest ha estat el diagnòstic del portaveu d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, durant el debat d’investidura de Quim Torra aquest dissabte, a qui han garantit el seu suport. En aquest sentit, ha defensat que caldrà forçar l’Estat espanyol a negociar per poder assolir la República, que ha considerat “l’únic canvi possible”. Ha defensat un Govern “de resistència que ajudi a anar cap a la República”.

No obstant això, Sergi Sabrià ha volgut advertir que l’Estat espanyol no s’asseurà en una taula per voluntat pròpia. “L’Estat espanyol només negociarà si s’hi veu obligat”, ha sostingut. És per això que ha afirmat que “només per la pressió de la gent, de les institucions i de la comunitat internacional, podem fer que aquest moment arribi”.

Paral·lelament, el dirigent republicà ha reiterat la crida dels republicans a ampliar les majories, “molts i moltes més dels que avui votaran Quim Torra”, en referència especialment als comuns. Ha defensat un front en defensa de les llibertats “en perill” i retrocés. “Perquè quan ens deixen sols, sols contra aquest Estat es fan còmplices de la seva baixesa”, ha dit.

“No volien que féssim un referèndum, no volien que guanyéssim unes eleccions, no volien que investíssim un president, no volien que féssim Govern”, ha denunciat Sabrià en la seva intervenció. “No voldrien ni que existíssim, però existim. I cada dia en som més”, ha afegit. En aquesta línia, ha criticat que el Parlament “no pot continuar a les ordres d’un govern a qui els ciutadans van premiar amb 4 de 135 diputats”, en referència al PP.

"Avui, al govern de l’Estat li exigim que accepti d’una vegada la derrota, tant de l’1-O com del 21-D", ha insistit el portaveu republicà. "La crisi de legitimitat de l’Estat a Catalunya és irrecuperable. L’1-O ha obert l’esquerda més bèstia al règim del 78", ha etzibat.