El republicà Sergi Sabrià serà el nou president del grup d'ERC al Parlament i la diputada gironina Anna Caula, la portaveu, mentre que el diputat Gerard Gómez del Moral serà el portaveu adjunt, a partir d'aquest dijous quan Esquerra registri el seu nou organigrama a la Cambra catalana.

La presidència del grup republicà va quedar vacant el passat 22 de març arran la renúncia a l'escó de la secretària general del partit, Marta Rovira, tan bon punt va acabar la primera jornada del ple d'investidura de Jordi Turull. L'endemà, Rovira estava citada a declarar al Tribunal Suprem, junt amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la diputada Dolors Bassa, que també van renunciar a l'escó. La secretària general d'ERC, però, va optar per no presentar-se davant del jutge i es va traslladar a Ginebra.

Des d'aleshores es mantenia sense assignar la responsabilitat de president del grup. De fet, l'únic càrrec que el reglament del Parlament assenyala com a preceptiu és el del portaveu.

Sabrià, que actualment és portaveu del grup, és vicesecretari general d'Imatge i Comunicació d'ERC i fins fa un mes era també portaveu del partit.

La gironina Anna Caula és diputada del Parlament des del 2015, quan va formar part de la candidatura de Junts pel Sí, igual com Gómez del Moral, el nou portaveu adjunt, un dels diputats més joves de la Cambra catalana.