Dolors Sabater, Carles Riera i Eulàlia Reguant encapçalaran la llista de la CUP a Barcelona en les pròximes eleccions catalanes, que tindran lloc el pròxim 14 de febrer. Aquesta és la proposta de la formació que ara ha de validar la militància mitjançant una votació telemàtica que s'inicia aquest dimarts i finalitza demà. 

Ara bé, aquesta proposta no només depèn dels cupaires, sinó que també l'han de ratificar les bases de Guanyem Barcelona, partit de Sabater, que té pendent votar en una assemblea si accepta l'acord d'integració de les dues formacions. 

"Per aquestes eleccions, la formació proposa unes llistes transversals i d’experiència municipalista que representaran una candidatura sòlida, plural i un projecte il·lusionant per al nou cicle polític que s'obre, amb Dolors Sabater com a candidata a la presidència de la Generalitat", han explicat els anticapitalistes en un comunicat.

    Parlament Carles Riera -  Maria Contreras CollCarles Riera de la CUP serà el segon de la llista de la formació en les eleccions catalanes / Maria Contreras Coll

Altres integrants de la llista    

En el cas de Barcelona, la quarta posició l'ocuparà Xavi Pallicer, portaveu d’Alerta Solidària, la cinquena Basha Changuerra, impulsora d’AfroFem Koop, seguida de Carles Escolà, Maria Sirvent, Marc Cerdà i Mar Ampurdanès. Finalment, la CUP ha reservat el desè lloc a les organitzacions que formen part de la Crida Constituent.

D'altra banda, Laia Estrada, regidora de la CUP a Tarragona des del 2015, liderarà la candidatura en aquesta demarcació. Estrada, que és professora de secundària, milita a l'esquerra independentista des del 2008. A més, des del 2006 ha participat en diversos moviments com el feminista, pel dret de l'habitatge, així com de defensa de la sanitat pública, del territori i la lluita contra la corrupció. De fet, segons la CUP, va ser una figura referencial en la denúncia del cas Inipro, una presumpta trama de corrupció a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMMS) que investiga l'Audència de Tarragona. 

El segon lloc l'ocuparà Edgar Fernández, regidor de la CUP a Reus. Graduat en Educació Social, Fernández destaca per la seva trajectòria en la lluita contra la corrupció i per encapçalar la lluita antirepressiva, sent ell una de les moltes persones represaliades per participar en les protestes contra la sentència del procés a Reus. A més, tant dins com fora del consistori, ha defensat polítiques d'habitatge i dels drets socials de les persones vulnerades. 

La proposta per Lleida i Girona

Pel que fa a Lleida, els anticapitalistes han escollit com a número u de la llista Pau Juvillà, un referent de la insubmissió al servei militar, així com de la lluita pels drets laborals a través de la CGT. En segon lloc l'acompanyarà Nogay Ndiaye, una activista que vetlla pels drets socials i laborals dels temporers alhora que destaca per la seva lluita contra el racisme.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, és qui encapçalarà la candidatura de la CUP a Girona. Segons ha ressaltat la formació, la seva experiència en la gestió d'un govern municipal l'ha convertit en un referent en la defensa del territori, els drets polítics i socials. La segona de la llista serà l'advocada Montserrat Vinyets, que destaca per la seva defensa contra la repressió i en la lluita contra l'explotació tant dels recursos naturals com la corrupció.