La líder de Guanyem Badalona i exalcaldessa, Dolors Sabater, ha recollit el guant del PSC de compartir l'alcaldia de la ciutat, però ha defensat que manté la candidatura al ple de demà. Així ho ha assegurat en una roda de premsa telemàtica, on ha celebrat que els socialistes hagin aixecat el "veto" a la seva persona i ha assegurat valoraran la seva proposta. "Aquest reconeixement ho canvia tot", ha defensat Sabater que fins ara rebutjava qualsevol proposta de compartir l'alcaldia perquè generava inestabilitat a la ciutat

Després de dies de posicions enrocades, el PSC ha ofert aquest dilluns al migdia alternar l'alcaldia entre Sabater i el socialista Rubén Guijarro. Segons la proposta dels socialistes, Sabater seria alcaldessa el primer any i mig i Guijarro el darrer tram del mandat.

Sabater, però, considera que el repartiment del lideratge no hauria de ser d'any i mig, sinó que hauria de comptar el mandat complet, on els socialistes ja han governat un any. Per tant, hauria de ser dos anys per Guanyem Badalona i un per Guijarro. A més, defensen que la proposta ha arribat tard i que, per tant, mantenen la seva candidatura en el ple de demà i després seguiran negociant. 

Sabater manté la candidatura

"No podíem parlar mai de compartir l’alcaldia en un context en que no es reconeixia el lideratge de la Badalona Valenta", ha avisat Sabater, que considera un "canvi molt important" per part del PSC que els fa obrir-se a valorar-ho. Fins ara havien rebutjat aquesta proposta perquè consideraven que calia un "govern estable".

Malgrat això, l'exalcaldessa ha lamentat que la proposta dels socialistes hagi arribat a les tres de la tarda, a menys de 24 hores de la votació, i ha recordat que el mandat de l'assemblea del seu partit ha pactat mantenir la candidatura de Sabater en ple. "Aquest acord que ens planteja el PSC només es possible si primer hi ha l’elecció de l’alcaldia de Guanyem", ha defensat en aquest sentit. "Ens presentem passi el que passi", ha afegit també en diverses ocasions.

Amb tot, Sabater ha demanat als socialistes "confiança mútua" i ha lamentat no poder concretar la proposta perquè l'oferiment ha arribat "massa tard" i ja no el poden sotmetre a l'assemblea del partit.

El PSC exigeix un document signat

La proposta dels socialistes ha arribat aquest dilluns in extremis per salvar el ple d'investidura de demà dimarts i evitar que el popular Xavier Garcia Albiol sigui alcalde. Fins ara, el PSC havia vetat que la líder de Guanyem pogués estar al capdavant del govern municipal. Tot i això, al PSC no li ha agradat la proposta de Sabater d'investir-la demà i després seguir negociant i exigeix un document signat i que es mantingui el repartiment d'un any i mig per a cada un.

Aquest migdia hi ha hagut una reunió de tots els grups municipals menys el PP per analitzar la proposta. Els republicans, que van concórrer amb Sabater en les eleccions del passat mes de maig i que són necessaris per a tirar endavant la proposta, ja han anunciat que donaran suport a l'acord al que arribin Guanyem i el PSC i han valorat positivament la proposta de compartir l'alcaldia. La votació final serà demà dimarts a les 12 del migdia.