Rússia ha cancel·lat la sol·licitud que havia presentat a Espanya perquè tres dels seus vaixells militars que es dirigeixen a l'est de la Mediterrània fessin escala al port de Ceuta entre el 28 d'octubre i el 2 de novembre, segons ha informat el ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

El departament que dirigeix José Manuel García-Margallo ha explicat que el govern havia concedit el mes de setembre passat permisos d'escala a Rússia "en el marc de la pràctica en aquesta matèria per la qual vaixells de l'Armada russa fan escala amb normalitat en ports espanyols des de fa anys".

Però tant l'OTAN com el Govern britànic havien mostrat la seva preocupació que un país aliat ajudés vaixells que podrien ser utilitzats per a una ofensiva a Síria que inclogués el bombardeig d'objectius civils.

Per aquesta raó, el Ministeri d'Afers Estrangers ha indicat que havia sol·licitat a l'Ambaixada de la Federació de Rússia a Madrid aclariment sobre aquesta possibilitat, ja que "el Govern d'Espanya segueix amb extraordinària preocupació els bombardejos sobre Alep i la tragèdia humanitària que s'està vivint".

Així doncs, l'Ambaixada russa ha comunicat aquest migdia al Govern espanyol que retira la petició de permisos d'escala per als tres vaixells, escales que queden per tant cancel·lades.