El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit aquest dimecres d'una possible aliança armamentística amb Corea del Nord si Corea del Sud envia armes a Ucraïna. "Ha aparegut més gent disposada a ajudar els nostres enemics. El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, va declarar que el seu país estaria disposat a subministrar armes al règim de Kíiv", ha escrit Medvédev en el seu canal de Telegram. "Em pregunto què diran els habitants d'aquest país quan vegin armes russes novíssimes en territori del seu veí i el nostre soci, Corea del Nord", ha afegit, apuntat que es tractaria d'un "quid pro quo".

El president sud-coreà va afirmar aquest dimarts que el seu país estaria disposat a subministrar ajuda a Ucraïna més enllà del que és purament humanitari, en cas que es donessin certes condicions. "Si es dona una situació que la comunitat internacional no pot tolerar, com a atacs a gran escala contra civils, massacres o violacions greus de les lleis de la guerra, pot ser difícil per a nosaltres insistir en només brindar suport humanitari o financer", va assegurar Yoon. Un posicionament que, per tant, faria un gir a la política actual de Seül de no enviar mitjans letals a països en guerra.

És per això que el portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha advertit a Corea del Sud que subministrar armes a Ucraïna suposaria "un cert grau d'implicació" en la guerra i que, per tant, el país asiàtic estaria participant en el conflicte com a aliat de les tropes de Kíiv "indirectament". "No hi ha res radicalment nou en això. I en termes de sancions i similars, per al nostre pesar, Seül ha pres decisions força hostils en tota aquesta història. Aquesta és una continuació", ha admès Peskov, en declaracions recollides per l'agència russa de notícies TASS. 

De fet, l'oposició del govern sud-coreà ha reaccionat també a la notícia i ha demanat al president Yoon que "eviti fer enemics", com seria el cas si finalment estigués disposat a col·laborar armamentísticament amb Ucraïna. Segons han exposat, és una decisió "contrària als interessos nacionals de Corea del Sud".  

Ucraïna rep sistemes de defensa Patriot

Per la seva part, el primer viceministre de Defensa ucraïnès, Oleksandr Pavliuk, ha confirmat aquest dimecres que han rebut els sistemes de defensa antimíssils Patriot enviats per Alemanya, els Estats Units i els Països Baixos."Aquests sistemes antiaeris ens permetran protegir-nos contra els míssils de creuer i els drons russos", ha escrit a les xarxes socials Pavliuk, que també ha agraït als socis de Kíiv la seva ajuda a l'hora de "reforçar la defensa aèria d'Ucraïna".