El diputat electe de JuntsxCat al Parlament Josep Rull ha assegurat que hi ha una majoria suficient per investir el candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, com a president de la Generalitat i que ho faran perquè és "perfectament possible dins de la llei i del reglament". Rull també ha afirmat que la normalitat democràtica passa perquè allò que ha decidit la gent es pugui concretar al Parlament.

"És inaudit que algú pretengui guanyar en els tribunals i a través de la presó allò que és incapaç de guanyar a través de les urnes. Si acceptem això estarem hipotecant severament l'autogovern de Catalunya, però també la democràcia a Catalunya, a Espanya i a Europa", ha dit el conseller.

Per a Rull, "el principi democràtic és l'expressió més clara i genuïna del realisme polític" i el principi de realisme es basa, segons ell, a respectar l'expressió democràtica de la gent, per la qual cosa ha assegurat que insistiran i faran que el diàleg, la democràcia i la política es tornin a imposar a Catalunya.

També ha dit que no es pot considerar normal que hi hagi quatre persones a la presó i ha dit que és "inaudit i inversemblant" que la justícia limiti el dret dels que han estat escollits democràticament perquè puguin exercir amb plenitud la seva funció de diputats.