El conseller Josep Rull ha hagut de fer una quarantena de 10 dies a la presó de Lledoners. Segons ha explicat en una piulada, Rull va ser contacte d'un positiu de coronavirus

Rull ha explicat que el seu confinament ha consistit a estar tancat 23 hores al dia a la seva cel·la i només amb permís d'una hora per sortir al pati del centre penitenciari. "Com en una mena de 1r grau penitenciari agreujat", ha lamentat.

Ara bé, tot i la duresa d'aquests 10 dies d'aïllament, Rull ha celebrat la fi del confinament: "Escull superat. Seguim. Ens en sortirem".

Les presons catalanes

La presó de Wad-Ras, el centre penitenciari de dones de Barcelona, ha quedat totalment confinada per als propers 14 dies arran del brot de Covid-19 detectat la setmana passada. Això significa que les internes hauran de romandre a les seves cel·les i no poden fer ús col·lectiu dels espais comuns del mòdul ni la resta de la presó.

El centre ha registrat un total d’11 internes i 4 professionals que han donat positiu. Aquesta setmana es faran proves PCR a tots els treballadors del centre. Salut ja ha fet les proves a totes les internes de l’establiment, amb una ocupació de 81 dones.

El balanç actual de totes les presons catalanes és de 54 interns positius i 475 donats d'alta. Pel que fa als professionals, n'hi ha 74 actualment positius i 357 donats d'alta. Dels interns positius, 12 són a la unitat Covid de Puig de les Basses, 14 a la unitat Covid de Brians 2, 2 a l'hospital penitenciari de Terrassa, 1 a la infermeria de la presó de Mas d'Enric, 6 a la infermeria de Brians 1, 4 a la infermeria de Lledoners, 3 en hospitals públics i 12 són a casa seva en aplicació de l'article 86.4.