Duríssim cara a cara entre Gabriel Rufián i Mariano Rajoy al Congrés. Rufián ha preguntat al president del govern espanyol si dimitiria i aquest no ho ha negat. El republicà s'ha encès llavors contra el PSOE, després que els barons prohibissin al secretari general Pedro Sánchez fer "concessions" als independentistes. "Protegeixin-se dels qui diuen que és millor amb lladres que amb republicans. A nosaltres ens fa la mateixa poca gràcia que a vostès votar junts "ha denunciat el polític català, que ha replicat a Rajoy: "Fer fora lladres i carcellers de la Moncloa no és una opció, és una obligació", ha conclòs.

"La sentència no condemna el govern d'Espanya, ni el Partit Popular, ni ningú", ha replicat Rajoy, que defensa que la responsabilitat civil a "títol lucratiu" no seria una condemna penal contra el seu partit. El president espanyol ha dit llavors que els socialistes feien "xantatge" a Ciudadanos i a nacionalistes i independentistes, assegurant que si no pactava amb uns, ho faria amb uns altres. "Aviam qui accepta el xantatge", ha dit vantant-se.

Tot seguit, el cap de l'executiu central ha ironitzat dient que no faria servir la mateixa "mesura" que Rufián amb les seves paraules i ha continuat la seva defensa. "Tinc un mandat dels ciutadans, que em van donar 50 escons més que al segon partit. De moment, la Cambra no m'ha retirat el suport. I això dona seguretat, estabilitat i certesa per al procés de recuperació econòmica, i més després d'aprovar els pressupostos la setmana passada", ha dit justificant-se. 

El republicà li ha replicat llavors que "potser, quan els van votar, no sabien que el seu partit robava. Ara ho saben per sentència judicial", ha conclòs.