El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha assegurat aquest dijous en una entrevista a La Razón que "si fos Puigdemont, jo m'hauria quedat i m'haurien hagut de treure emmanillat". El republicà ha fet aquestes declaracions aclarint que ho deia amb "tot el respecte del món a la gent que va marxar, perquè estar fora de casa teva i el teu país també és un tipus de presó".

En la mateixa conversa, Rufián també assegura sentir-se "molt orgullós" de les seves arrels i sense renunciar en cap moment a la seva "espanyolitat". Pel que fa el moviment de Tabàrnia, els ha recomanat que "es presentin a unes eleccions i guanyin un referèndum, que si això passa la Generalitat mai els apallissarà per voler constituir-se en una comunitat anomenada Tabàrnia".

El republicà qualifica de "dramàtic" que s'utilitzi la llei i, en concret, l'aplicació de l'article 155 "per restringir la voluntat d'un poble". En aquest sentit, també assegura que "no pensem pagar cap rescat" pels presos sinó que "seguirem lluitant per la seva llibertat".