El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha estat el clar protagonista del míting que aquest dilluns ha dut a terme Esquerra a les Terres de l'Ebre. Rufián ha aprofitat el seu discurs per carregar contra el bloc del 155 i també contra els comuns. En aquest sentit, el republicà ha tancat la porta a un possible tripartit d'esquerres, com havia proposat el candidat Xavier Domènech, i ha assegurat: "A ERC no pactem ni amb carcellers ni amb espoliadors", en referència al PSC.

En un acte en un dels centres de votació de l'1 d'octubre de Sant Carles de la Ràpita que van patir la violència policial, i davant de 1.200 persones, Rufián ha assegurat que "aquí us van apallissar i ho heu de recordar el 21 perquè els hem de carregar a vots". "No permeteu que us diguin que esteu trencant el país, votar no trenca un país", ha defensat.

A més, el diputat al Congrés ha llançat també un dur missatge contra Ciutadans, a qui ha titllat de "front nacional taronja" i "falange taronja". "Si el que és normal és sortir disparats del Parlament per no condemnar el franquisme, votar cada dia amb el partit més corrupte d'Europa i condecorar els policies de l'1-O, ens sentim orgullosos de ser anormals", ha etzibat. 

Rufián també ha assegurat que "la partida es va guanyar l'1 d'octubre, es va proclamar el 27-O i es va defensar el 21-D", i ha defensat que a partir del dia 22 de desembre toca "fer república". A més, en un missatge destinat als comuns, Rufián ha criticat que Colau demanés explicacions als presos i ha assegurat que a les úniques persones que els deuen explicacions són "als seus fills". A més, a Pablo Iglesias li ha etzibat que al feixisme "no se l'adorm, se'l combat i se'l destrueix autodeterminant-se". 

Gabriel Rufian ERC - EFE

"No ens podem permetre dubtar"

El conseller d'Exteriors i candidat d'ERC a les eleccions del 21-D, Raül Romeva, ha apel·lat aquest dilluns als indecisos i els ha demanat no tenir dubtes. "Només ens podem permetre guanyar. El 155 no dubtarà en absolut a destruir la llibertat i la cohesió social. No ens podem permetre dubtar", ha defensat. 

Romeva ha tingut un especial record per als presos, especialment per a Oriol Junqueras, però també per a Joaquim Forn, amb qui va compatir cel·la durant 33 dies tot i formar part ara de llistes electorals diferents, i a qui ha definit com "un referent en humanitat". En aquest sentit, Romeva ha assegurat que la millor manera d'ajudar-los a sortir de la presó i de fer tornar els que són a Brussel·les és guanyant el proper 21-D.

El conseller també ha assegurat que "a partir del 22-D comencem a construir el país, la república que tots vosaltres us mereixeu". 

En l'acte també hi han participat el secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, atès que Sant Carles de Ràpita és la seva ciutat natal; el cap de llista per Tarragona, Òscar Peris, i l'alcalde de la població, Josep Caparrós.