El qui va ser vicepresident espanyol i secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, de 64 anys, ha estat ingressat en estat greu, després de patir un ictus. Rubalcaba ha estat intervingut mitjançant un cateterisme i es troba estabilitzat a l'UCI. La seva vida no corre perill, segons fonts mèdiques.

Rubalcaba s'ha trobat malament quan estava a casa seva a la localitat de Majadahonda, i ha estat atès pel servei d'urgències mèdiques de Madrid, que ha ordenat el seu trasllat immediat a l'Hospital Puerta de Hierro d'aquesta localitat dels afores de la capital espanyola. L'exministre hi ha quedat ingressat en estat greu.

L'exministre portava setmanes amb problemes cardíacs i aquesta tarda ha notat que el costat esquerre del cos se li estava paralitzant.

Rubalcaba es dedica actualment a l'ensenyament universitari, com a professor de química orgànica a la Universitat Complutense.

L'exvicepresident espanyol, que va ser també ministre de l'Interior i d'Educació, és un dels grans negociadors que ha tingut el PSOE. Va tenir un gran paper en la negociació de l'Estatut que es va aprovar en referèndum, finalment escapçat pel Tribunal Constitucional.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat suport a Rubalcaba i la seva família i ha desitjat que es recuperi aviat: