La radiotelevisió suïssa (SRF) ha pronosticat que amb les eleccions generals d'avui "Espanya no sortirà de la crisi política" i afirma que la prova és Catalunya i especialment els carrers de Barcelona, on és evident la tensió per la sentència de l'1-O, amb la presència de llaços grocs i pintades. "Espanya va a eleccions aquest diumenge, però el país difícilment podrà sortir de la crisi. Això es pot veure als carrers de Barcelona", assenyala.

"Fora colonitzadors" es troba el periodista suís en una pintada a terra, i li venen al cap els incidents de fa 15 dies. Després s'acosta a la delegació del govern espanyol a Barcelona. "Davant l'edifici hi ha cinc furgonetes amb policies fortament armats. Somriuen amistosament quan els pregunto si puc fer una fotografia. "Per descomptat, cap problema", indiquen, com si tot estigués bé.

SRF

"La ràbia, la impotència i l'efecte Catalunya", resumeix la radiotelevisió suïssa

"La situació s'ha calmat als carrers de Barcelona, però per quant temps?", es pregunta. "Les forces de seguretat segueixen alerta".

SRF apunta que el president espanyol, Pedro Sánchez, va cometre "un error" en avançar les eleccions, sense tenir en compte que es produiria aquesta reacció a Catalunya, de la qual a més se n'estaria aprofitant Vox. "Una campanya electoral en paral·lel a les protestes a Catalunya", resumeix.

La radiotelevisió suïssa apunta que Espanya necessitaria un govern estable, però creu que és "molt poc probable" que surti dels comicis.