Estupefacció a ERC després que el Tribunal Suprem hagi avisat a les presons que poden cometre un delicte de prevaricació si decideixen enviar els presos polítics a casa a passar el confinament pel coronavirus. La primera en reaccionar ha estat la secretària general del partit, Marta Rovira, que ha demanat que es deixi treballar als funcionaris dels centres penitenciaris "sense cap tipus d'amenaça de ningú". 

"Qui prevarica, aquí? Els que amenacen a funcionaris que encara no han començat la seva feina per obtenir un resultat determinat, no?", s'ha preguntat Rovira en un missatge a Twitter. "Els funcionaris han de poder fer la seva feina sense cap tipus d'amenaça de ningú i d'acord amb criteris professionals!", ha afegit. 

Les presons han començat a analitzar aquest dimarts si els interns classificats en 100.2 poden passar el confinament a casa seva, segons s'ha informat des del Govern. Els requisits per accedir-hi són tenir un baix risc de reincidència i disposar d'un domicili. Els principals beneficiats de la mesura són els presos que estan en tercer grau, el 69% dels qual ja es troben en confinament a casa seva, però també si podrien afegir els 100.2, classificació en que es troben els independentistes presos. La decisió l'han de prendre les juntes de tractament dels centres.