La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha dit que la Generalitat ha de "reivindicar i assumir" les seves competències "exclusives" en l'etapa de desconfinament per evitar que "es torni a cometre l'error del principi", amb la centralització de les compres del material sanitari.

En una entrevista a 'TV3', Rovira ha carregat per la gestió del govern espanyol i per haver "centralitzat" competències precisament en una matèria que estava descentralitzada, Salut: "Va fer que no arribés tot el material, no tenien experiència", ha afegit Rovira, que creu que això fa que les mesures s'apliquin "amb retard" i que les comunitats autònomes s'hagin "d'espavilar igualment".

"Aquest error del principi no s'ha de tornar cometre en una fase de desconfinament, quan es necessitarà material de protecció i seguretat, com tests, mascaretes, EPI per a diferents sectors professionals que s'hauran de posar a treballar o que hauran de continuar assistint l'emergència mèdica, encara que sigui amb menys intensitat", ha exemplificat.

Rovira, que suma una altra diada de Sant Jordi a Suïssa, ha dit que la seva imputació "segueix vigent" i que "en qualsevol moment que intentés tornar a Catalunya seria detinguda i processada". La secretària general dels republicans diu que viu aquesta jornada de manera especial, ara també confinada, i ha dit que la internacionalització del dia del llibre ha facilitat que també des de fora del país pugui aproximar-se a la literatura.