L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola "ha servit per restaurar l'ordre constitucional i estatutari" però ha reclamat que l'art de Sixena "no és objecte de l'article 155". L'alcalde de Lleida ho ha dit durant un acte electoral a Lleida, acompanyat del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el candidat del PSC, Miquel Iceta.

Ros ha dit que l'aplicació d'un 155 "acotat en el temps" ha permès donar "estabilitat jurídica" però ha reivindicat que aquesta via "no pot servir per resoldre plets entre administracions o entre administracions i particulars". L'alcalde ho ha dit un dia abans que expiri el termini màxim donat per la justícia per al trasllat a l'Aragó des de les obres del monestir de Sixena.

Ros ha dit que hi ha un "problema real de no entesa" sobre l'art sacre de Sixena i ha reconegut que, tot i la bona relació amb la gent d'Osca, tenen "visions diferents" en aquest aspecte. Ha recordat que quan governava el PSOE a Madrid, van estar "a punt" de resoldre aquesta qüestió.

En aquest sentit, ha defensat que l'aplicació de l'article 155 ha contribuït a donar "seguretat jurídica" però s'ha oposat a que es vulgui fer servir per donar solució al conflicte de l'art sacre. El mateix Ros va presentar un recurs contra el trasllat de les obres i fa dos dies, el candidat del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que esperava que aquests recursos tinguin el resultat que esperaven.