L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha defensat aquest dissabte la conveniència de convocar eleccions el 21 de desembre per "recuperar la normalitat institucional i l'autogovern de Catalunya". Ros ha participat en una concentració convocada a la plaça de la Paeria per Societat Civil Catalana (SCC) que ha aplegat unes 400 persones, entre les quals molts representants del PP, Ciutadans i el PSC. Ha estat un acte previ a la manifestació de demà diumenge a Barcelona per defensar la unitat d’Espanya amb el lema "Tots som Catalunya". L'organització unionista considera la declaració de la República catalana "il·legal" i "antidemocràtica".

Àngel Ros ha afirmat que la prioritat per als dies vinents és "preservar la convivència, el civisme i el respecte i recuperar la normalitat de Catalunya després del cop que hem rebut amb la declaració d'independència i l'aplicació de l'article 155". "Als catalans i catalanistes ens fa molt mal una intervenció dels instruments d'autogovern i hem de recuperar la normalitat a través de les eleccions del 21 de desembre", ha afegit. L'alcalde de Lleida ha lamentat que Carles Puigdemont renunciés a última hora a convocar ell mateix els comicis pel 20 de desembre, "i ara és l'Estat que les convoca el dia 21; paradoxes de la vida que no s'haurien d'haver produït".

Ros també ha lamentat que, si bé la normalitat institucional es recuperarà amb les eleccions, costarà molt més superar els perjudicis a l'economia i la divisió de la societat catalana que s'ha generat, segons ell, pel procés que ha portat a la declaració d'independència.

La plaça de la Paeria s'ha omplert de banderes espanyoles, també alguna senyera, càntics i aplaudiments quan els qui han fet els parlaments han apel·lat a recuperar la convivència, però també quan han defensat l'aplicació de l'article 155, han criticat els mitjans públics catalans o quan s'ha esmentat la destitució del major Josep Lluis Trapero. En concret, s'han adreçat als concentrats l'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, del PSC, la diputada i presidenta del PP de Lleida, Marisa Xandri, el diputat de Cs Jorge Soler i el coordinador de SCC a Lleida, Javier García-Conde. 

Abans de començar els parlaments, els concentrats han cridat "Puigdemont a la presó", cosa que ha incomodat l'alcalde de Lleida i altres regidors del PSC, com Joan Gómez, que ha fet gestos per demanar-los que no continuessin amb aquesta consigna.