Els números no donen per cap banda: caldrien vots de diputats independentistes. Tot i això, després de fer un relat apocalíptic de la situació a Catalunya, Lorena Roldán ha anunciat que Ciutadans presentarà una moció de censura contra el president Quim Torra. La líder del partit a Catalunya, que ha admès que no tenen esperances que acabin sumant els 68 escons necessaris, ha apuntat directament contra el cap del Govern per haver “col·laborat” amb els CDR detinguts. És per això que també instarà la Fiscalia a investigar-lo. Ho ha acordat l'executiva per unanimitat.

En una roda de premsa aquest dilluns des de Madrid, la també portaveu estatal de Ciutadans ha explicat que registraran la moció de censura "durant les pròximes hores" i que es posaran en contacte amb el PSC i amb el PP. No obstant això, també serien necessaris els vots dels comuns, en qui té "poques esperances", i d'almenys tres diputats independentistes, que actualment tenen majoria absoluta a la cambra catalana. Però ho ha justificat després d'una "setmana negra de l'independentisme". No és nou: el 6 de setembre del 2017, abans de l'1-O, Inés Arrimadas ja va anunciar una moció de censura sense tenir els números.

Roldán ha afirmat que presenten aquesta “moció de la convivència” després de les detencions de membres dels “comandos radicals”, que segons ha denunciat han rebut el suport dels partits independentistes. “Són persones que poden acabar condemnades per terrorisme”, ha criticat. “Estem parlant de persones amb goma 2, amb plans i objectius per atemptar contra Catalunya”, ha insistit. També ho ha justificat en la resolució del Parlament que demana la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya o en l’expulsió de Carlos Carrizosa de la cambra, “la veu de milers i milers de catalans constitucionalistes”.

En aquest sentit, s’ha fet ressò de les filtracions que sostenen que el president Torra hauria col·laborat amb els membres dels CDR detinguts. “S’ha traspassat una línia vermella gravíssima. Ara ja no està en joc només la convivència, sinó també la seguretat”, ha assenyalat. És per això que també ha avançat que registraran un escrit a la Fiscalia perquè investigui aquesta suposada relació. "Han assenyalat al senyor Torra", ha reiterat en diverses ocasions.

Amb motiu del segon aniversari de l'1-O aquest dimarts, Roldán ha anunciat que celebraran una reunió de partit al Parlament, amb la presència d'Albert Rivera.