La responsable de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, ha anunciat durant la sessió de control al president, Quim Torra, que avui el seu grup presentarà un recurs d'empara al TC arran de la inhabilitació del cap de l'executiu català perquè, segons ha assegurat, se'ls està privant dels seus drets als diputats de l'oposició. "Els dimecres aquí fem preguntes al president de la Generalitat. I vostè ja no ho és", ha retret.

"El que estem vivint avui a aquest Parlament és una anomalia. Potser no sorprengui perquè no és la primera, però és de les més greus", ha assegurat en referència a la continuïtat de Torra com a president després de ser inhabilitat. Roldán ha assegurat que Torra havia perdut les seves credencials, "no fruit d'una persecució malèvola pel seu sentiment independentista, sinó fruit de la seva irresponsabilitat, el seu afany per voler fer un pols a l'Estat de dret".

Torra ha retret a Ciutadans l'estil de "bronca". "Ja els vaig augurar que si tot el grup parlamentari es queden amb mitja dotzena de diputats ja faran prou", ha pronosticat, a més d'acusar Cs d'obrir la porta a Vox i de tenir "quatre Turíngies" a l'Estat espanyol en referència a les quatre comunitats on han pactat amb la ultradreta. 

"En el seu món de Matrix en què viuen vostès un punt de coherència també els hi agrairia", ha retret el president que ha recordat que van ser el primer grup a presentar-li una pregunta després de la seva inhabilitació com a diputat.