El president del Parlament, Roger Torrent, ha rebutjat el gir de discurs del PSOE amb l'independentisme català. Per al màxim representant de la Cambra catalana és inconcebible que, davant de les reiterades peticions de diàleg del president Quim Torra, la resposta dels socialistes sigui un atac contra el president.

Ahir mateix, Pedro Sánchez va ser un pas més enllà: no només va dir "racista" a Torra —després d'haver-lo anomenat el "Le Pen català"— si no que també va proposar d'utilitzar una nova llei que s'està tramitant en el Congrés per sancionar als representants públics que propugnin un discurs "discriminatori", com és (des de l'òptica del PSOE) el cas de Torra.

Aquests gestos del PSOE per apropar-se a PP i Cs són per a Torrent l'evidència que els socialistes "han entrat en la cursa de veure a qui reprimeix més el moviment republicà", la qual cosa ha suposat que Pedro Sánchez acabi donant suport a un manteniment "il·legal" de l'article 155. En aquest sentit, Torrent ha posat el crit al cel sobre la proposta socialista d'endurir el Codi Penal amb la vista posada al cas català.

Davant d'aquesta situació, Torrent pensa que el millor és que l'independentisme es mantingui en les seves decisions. De fet, creu que el nomenament del nou Govern de Torra és perfectament legal perquè els consellers empresonats i exiliats tenen els seus drets polítics "intactes", ha assenyalat. El president del Parlament no es planteja que se'ls pugui inhabilitar: "Seria un despropòsit democràtic", ha sentenciat.