"No existeix cap risc d'involució a la Guàrdia Civil. La Guàrdia Civil sap que ha de complir les ordres del govern, estem en un marc democràtic, de la Constitució, i no hi ha cap raó per fer aquestes consideracions". Així ho ha afirmat la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una entrevista a El País, on també nega que el govern espanyol tingués informació del risc de contagi del coronavirus abans del 8-M.

Les declaracions de Robles arriben després d'una setmana moguda que va començar dilluns amb la destitució del comandar del cos a Madrid, Diego Perez de los Cobos, pels informes del 8-M, i que va continuar amb durs enfrontaments al Congrés dels Diputats entre govern i oposició. 

En l'entrevista Robles també és preguntada per les paraules del vicepresident Pablo Iglesias que durant una compareixença al Congrés va acusar PP i Vox d'instar a la insubordinació de la Guàrdia Civil. La ministra, però, ho emmarca dins un "context parlamentari" i d'"estira i arronsa" i assegura que no hi ha "cap risc d'involució en cap àmbit".