La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha arremès aquest dimarts contra els qui intenten "implicar" el Rei en polèmiques partidistes i ha criticat la carta que més de 70 militars retirats van enviar al cap de l'Estat contra el govern espanyol i alertant dels perills que segons el seu parer corre Espanya. Robles ha aprofitat el debat dels Pressupostos Generals de l'Estat al Congrés per respondre a la missiva que 72 militars retirats de l'Exèrcit de Terra van enviar al Rei la passada setmana, segons va avançar El País.

La ministra ha mostrat el seu "orgull" pels 120.000 homes i dones que formen part de les Forces Armades i compleixen la seva tasca "servint la Constitució i des de la més estricta neutralitat política"

També ha traslladat el seu respecte a aquells militars que ja retirats continuen defensant els valors de neutralitat política i el servei als ciutadans, així com aquells que ocupen un escó al Congrés com a membres de diversos grups parlamentaris i han optat per "defensar els interessos dels ciutadans".

Tanmateix, ha subratllat que "en cap cas" pot reconèixer els qui escriuen missives "emparant-se amb una carrera militar en la qual ja no serveixen" per pretendre "implicar" el Rei "vulnerant la neutralitat política".

"El Cap de l'Estat és de tots, no d'alguns que certament amb determinades cartes i missives implicant el Rei no estan fent el que han de fer com a servidors públics ni defensant els valors que caracteritzen la família castrense i militar", ha avisat.

Robles ha insistit així en les seves crítiques als exmilitars que s'"amaguen" en el seu uniforme militar "que ja no tenen dret a portar per implicar el Rei". "La monarquia és patrimoni de tots els ciutadans espanyols", ha reivindicat.