La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat en una entrevista per Europa Press que la pujada salarial dels militars serà com la de la resta dels funcionaris espanyols, però no ha pogut evitar confessar que li agradaria que fos més, encara que no sigui possible per "la situació de crisi econòmica". 

Apugen els sous 

"A mi m'agradaria que hi hagués una millora salarial", confessa la ministra en ser preguntada sobre quin serà l'increment en el salari dels militars en els pressupostos del pròxim any. No obstant això, explica: "El que passa és que en l'àmbit de millores salarials, el plantejament es farà per a tots els funcionaris sense distinció".

Per tant, aquesta millora "també és aplicable als militars". Margarita Robles recorda que aquest any passat ja hi ha hagut un increment de les retribucions per als militars, encara que ella hagués preferit que "fos més". Així i tot, la ministra al·lega que "la situació de crisi econòmica no ho ha permès".

L'exèrcit, "magnífic"

En la seva opinió, el treball que realitzen els soldats espanyols és "magnífic" i és una cosa que, ha dit, "es veu permanentment" i els ciutadans ho han pogut comprovar en situacions "tan difícils com la pandèmia amb Balmis o Baluarde", els noms de les operacions militars anticovid. "Haig de reconèixer el coratge dels homes i dones de les Forces Armades", ha postil·lat.

175 milions

Els pressupostos generals de l'Estat per al 2021 van incloure 175 milions d'euros d'augment en despeses de personal en el Ministeri de Defensa respecte al pressupost base del 2020. Això es va traduir en un augment dels sous gràcies al 0,9 per cent d'increment aprovat per a tots els funcionaris i millores en altres complements, el d'ús del personal de tropa i marineria i el component singular del complement específic.

A més, al març, el Consell de Ministres va aprovar la modificació a l'alça del denominat component general del component específic, que s'assigna pel tipus de feines, i va suposar un increment d'entre 17 i 60 euros al mes en les nòmines dels militars. A més a més, també va aprovar l'eliminació de la retallada del 20 per cent en les retribucions que tenien els militars en la reserva en complir els 63 anys.

No obstant això, les associacions militars reivindiquen un pla integral de millora de retribucions dels membres de les Forces Armades fins a aconseguir l'equiparació amb els efectius de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

 

Foto: La ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, posa davant un quadre del rei Felip VI / Europa Press