La resposta d’Albert Rivera als crítics del seu partit i a sindicats i patronals que demanen revisar l’estratègia, i fins i tot facilitar la investidura de Pedro Sánchez amb una abstenció, és clara i rotunda: “Si volen que el sanchisme campi al seu aire, que muntin un altre partit”. En una setmana marcada per l’estampida dels crítics, en veure’s derrotats per la direcció del partit, el president de Ciutadans ha volgut enviar un missatge: està “convençut” del que està fent i no pensa cedir davant les "pressions". En aquest sentit, ha rebatut que és el mateix PSOE qui es llença als braços dels nacionalistes catalans i bascos. Definitivament, no ha servit per a calmar les aigües.

“Qui empeny Sánchez a pactar amb els nacionalistes? Ningú, s’hi tira ell en planxa”, ha criticat Albert Rivera aquest divendres durant el Consell General de Ciutadans. Ha posat com a exemples els governs valencià i balear, o els diversos pactes municipals. “Estic més convençut que mai del que hem de fer”, ha defensat el dirigent espanyolista, que ha reivindicat que el seu partit s’ha convertit en una formació de govern, però també en qui lidera l’oposició a Pedro Sánchez.

En aquest context, ha retret novament l’entrevista al coordinador de Bildu Arnaldo Otegi a TVE aquest dimecres, “netejant la imatge d’un terrorista”. Ha denunciat que “això és el sanchisme”. També ha expressat “vergonya” per les paraules de l’expresident José Luis Rodriguez Zapatero sobre “estudiar” indults als presos polítics o fer de mediador. “Direm no a Sánchez i sí a Espanya”, ha conclòs.

Rivera ha mantingut inalterable la seva aposta de governar amb el PP i el suport de Vox, sense dir-ho explícitament, quan ha expressat la seva voluntat d'acabar governant a la Comunitat de Madrid, Múrcia, Castella i Lleó, Navarra o l'Aragó

Rebatent el "sentit d'Estat" dels qui aposten per l'abstenció, el dirigent de Ciutadans ha assegurat que "la qüestió d'Estat és que hi hagi una oposició ferma al sanchisme, moderada i liberal", capaç d'arribar a pactes d'Estat. En canvi, ha avisat que això no es pot fer amb "una oposició dèbil tacada de corrupció", en referència al PP, o amb "una oposició radical", en referència a Vox.

La setmana negra de Ciutadans va començar el mateix dilluns, amb l'anunci del diputat Toni Roldán d'abandonar l'executiva i renunciar a l'acta al Congrés basant-se en l'estratègia equivocada de la formació. Després també s'hi va sumar l'eurodiputat Javier Nart, que tot i mantenir l'escó també va abandonar l'executiva. Va ser després de perdre una votació on la cúpula va apostar per mantenir l'estratègia actual i no plantejar-se facilitar la investidura de Sánchez.