El numeret de “pati de col·legi” -segons la definició de Roger Torrent- que ha protagonitzat el portaveu de Ciutadans Carlos Carrizosa ha acabat amb l’acord de mantenir el llaç groc en un dels escons reservats al Govern però a la banda esquerra de l’hemicicle, allà on seuen els diputats de la majoria independentista.

La decisió s'ha pres després d'una reunió dels portaveus amb el president del Parlament, Roger Torrent, que ha suspès el ple després de mantenir una picabaralla amb el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, per la presència d'un llaç groc en un escó dels reservats als membres del Govern que queda just davant dels de Cs.

El compromís resol la polèmica perquè el llaç continuarà als escons del Govern, però aconsegueix que Carrizosa s’hagi sortit amb la seva intenció d’evitar tenir de forma permanent un llaç groc just davant d’on seu la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas. És a dir, Ciutadans evita que en totes i cadascuna de les imatges emeses per televisió i a les fotografies s’associï el llaç amb Arrimadas, que és amb tota probabilitat el propòsit inicial de Carrizosa.

torra arrimadas carrizosa rialles llac groc sergi alcazar

Amb tot, la represa del ple ha deixat aquesta imatge, amb la primera bancada de Ciutadans -Arrimadas, Carrizosa i De Páramo- gaudint de la situació entre rialles i xiuxiuejos davant d’un president Torra amb el llaç de la polèmica al seu costat.